26 Kasım 2020

Evde Meyve Suyu Nasıl Yapılır? Lezzetli 5 Meyve Suyu Tarifi

Bazı anlarda en sevdiğimiz atıştırmalıkların yanına çok yakışacak lezzetli bir meyve suyu tüketme ihtiyacı hissederiz. Ya da yazın sıcaktan bunalıp ferahlamamıza yardımcı olacak içecek içmek isteriz. Meyve sularını marketlerden satın alabileceğiniz gibi evde kolayca kendiniz de hazırlayabilir, keyfinizi yerine getirebilirsiniz. Peki evde meyve suyu nasıl yapılır?

Meyve tüketimi ve doğru beslenme çocukluk çağından yaşlılık dönemine kadar yaşam boyu büyük önem taşıyor. Besin değeri yüksek mevsim meyveleri ile hem lezzetli hem de çok sağlıklı doğal meyve suları hazırlayarak atıştırmalıklarınızın yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli içme suyunu evlerinize taşıyan akıllı su arıtma cihazları üreticisi MIATO olarak, size özel hazırlamış olduğumuz birbirinden lezzetli 5 meyve suyu tarifi ile evde meyve suyu nasıl yapılır sorusunu yanıtlayacağız.

Sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olacak Sağlık Deposu Detoks Suyu Tarifleri için de buraya tıklayabilirsiniz.

Evde Meyve Suyu Nasıl Yapılır?

6 farklı çeşit meyve suyu

7’den 70’e herkesin severek tükettiği, hepsi birbirinden lezzetli meyve sularını evde de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey marketten ya da pazardan en tatlı görünen mevsim meyvelerini seçip satın almak.

Sonrasında hazırladığınız meyve sularını aile üyelerinizle birlikte keyifle yudumlayabilir ya da eve gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

İşte evde son derece pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli olmasının yanı sıra hepsi birer sağlık deposu meyve suyu tarifleri…

1. Portakal, Çilek ve Elma Suyu Tarifi

üzüm, elma ve elma suyu dolu iki bardak

A, E ve C vitamini açısından son derece zengin olan bu üçlü, bir araya geldiğinde ise adeta bir lezzet şöleni oluşturuyor. Bu sağlıklı meyve suyunu hazırlamak ise oldukça pratik.

Malzemeler:

  • 2’şer adet portakal ve elma
  • 10 adet çilek
  • 2 su bardağı içme suyu

Yapılışı:

İlk olarak elma ve portakalı iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Bu sırada çilekleri bir süre suyun içerisinde bekletin ve ardından yapraklarını soyun. Sonrasında elmaları ve çilekleri bir blender yardımıyla sıvı forma getirin. Portakalların da suyunu sıktıktan sonra çilek ve elmaların olduğu blenderın içerisine ekleyin. Üzerine iki su bardağı su ilave edin ve blenderı tüm meyveler birbirine karışana dek çalıştırın. Tam kıvamında, pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra meyve suyunuzu afiyetle içebilirsiniz.

2. Karışık Meyve Suyu Tarifi

taze meyveler ve meyve suları dolu bardaklar

Meyveler mevsimine tüketildiğinde çok daha sağlıklı ve lezzetlidir. Taze meyvelere ekleyeceğiniz kuru meyveler ise hazırladığınız içeceği çok daha sağlıklı bir hale dönüştürür. Sırada hem kuru hem de taze meyvelerle hazırlayabileceğiniz karışık meyve suyu tarifi var.

Malzemeler:

  • 3 tane orta boy şeftali
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 kase erik
  • 2 adet armut
  • 1 avuç kadar kuru üzüm
  • 4 tane elma
  • 4-5 adet çilek
  • 3 dilim ananas
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 litre içme suyu

Yapılışı:

Kullanacağınız meyveleri biraz daha tatlandırmak için ilk olarak su ve şekeri bir tencerenin içerisinde iyice karıştırın. Ardından elmaları ve armutları da tencereye atın ve bir süre kaynatın. Çilekleri ayıkladıktan sonra onları da kuru meyveler ile birlikte aynı suya ilave edin. Son olarak tercihinize göre kuru ya da ıslak olarak aldığınız ananası da tencerenin içine alın ve meyveleri iyice ezerek kaynatmaya devam edin.

Meyvelerin tümünü bir süre bu şekilde kaynattıktan sonra başka bir tencerenin ya da sürahinin içine bir süzgeç yardımıyla süzün. Soğuması için yeteri kadar beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

3.Konsantre Meyve Suyu Tarifi

taze şeftaliler ve şeftali suyu dolu bardak

Çok sevdiğiniz bir meyveyi sırf mevsimi olmadığı için tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz çünkü sebze ve meyveleri derin dondurucuda dondurarak yine en sağlıklı haliyle yaz kış tüketmeniz mümkün.

Malzemeler:

  • Seçtiğiniz bir ya da birkaç adet dondurulmuş meyve
  • 2 su bardağı içme suyu
  • Göz kararı şeker

Yapılışı:

İlk olarak seçtiğiniz meyveyi derin dondurucudan çıkartın ve üzerindeki buzların çözünmesi için bir süre mutfak tezgahının üzerinde bekletin. Buz parçaları tamamen eridikten sonra bir tencerenin içerisine dökün ve üzerine su ilave ederek kaynatın. Yeteri kadar kaynadıktan sonra 45 dakika boyunca bu şekilde bekletin ve ardından bir süzgeç yardımıyla meyvelerin posasını süzün. Posalarından ayırmış olduğunuz suyu bir süre daha kaynatın.

Kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edebilirsiniz. Bu sürede ocağı kapatmayın ve meyveler kaynamaya devam ederken şekeri de erimesi için iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı ocağın üzerinden aldıktan sonra henüz sıcak haldeyken orta boyda bir cam kavanozun içerisine dökün. Ardından serin ve karanlık bir ortamda soğuması için bekletin.

Konsantre meyve suyunu dilediğiniz zaman bir bardağın içerisinde sulandırabilir, afiyetle içebilirsiniz.

4. Vişne Suyu Tarifi

vişne suyu dolu sürahi

Evde meyve suyu nasıl yapılır sorusunu yanıtlayacağımız bir diğer tarifimiz ise vişne suyu. Serinletici özelliğe sahip vişne suyunu yaz aylarında tüketebileceğiniz gibi konsantresini hazırlayarak kış aylarında da içebilirsiniz.

Malzemeler:

  • Yarım kilo vişne
  • 1 bardak içme suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon

Yapılışı:

Öncelikle vişnelerinizi yıkayarak üzerinde biriken kirlerden arındırın. Ardından bir tencerenin içerisine dökün ve üzerine içme suyunu ilave edin. Son olarak üzerine toz şekeri de ekleyin ve ocağın üzerinde kaynatın. Karışımınız kaynamaya başladıktan sonra vişneleri bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün. Bir süre beklettikten sonra soğuması için buzdolabına koyun. Sonrasında dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

5. Portakal, Kivi ve Greyfurt Suyu Tarifi

taze meyve suları

Kış mevsiminin birbirinden lezzetli meyveleriyle C vitamini deposu bir içecek hazırlayarak bağışıklık sisteminizi güçlendirirken taze meyve lezzetine doymaya ne dersiniz?

Malzemeler:

  • 1’er tane portakal, kivi ve greyfurt
  • 2 bardak su

Yapılışı: 

Portakal ve greyfurtun suyunu sıktıktan sonra daha önce blendırda ezmiş olduğunuz kivinin üzerine ilave edin ve blendıra su ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım tam kıvamına ulaştıktan sonra bir hiç bekletmeden tüketebilirsiniz. Eğer meyve suyunuzun biraz tatlandırılmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız içerisine bal ya da şeker ilave edebilirsiniz.

Hazırladığınız meyve sularında seçtiğiniz meyvelerin tazeliği ve lezzeti kadar kullandığınız suyun kalitesi de büyük önem taşıyor. Bu nedenle evde meyve suyu nasıl yapılır sorusunu yanıtlamaya çalışmış olduğumuz bu içeriğimizde yer alan tarifleri hazırlarken kullanacağınız suları arıtmak için akıllı su arıtma cihazlarını tercih edebilirsiniz.

Musluk ve damacana sularının içerisinde bulunan, sağlığınıza zarar verebilecek nitelikteki maddelerin vücudunuza girmesine engel olan MIATO cam tanklı akıllı su arıtma cihazı, içme suyunuzu arıtırken ters osmoz tekniğini kullanarak çok daha kaliteli bir forma ulaşmasına yardımcı olur.

Suyu en sağlıklı şekilde arıtarak ideal içme suyu özelliklerine kavuşmasına yardımcı olan ters osmoz tekniği ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için Ters Osmoz Nedir, Su Arıtma Sistemleri için Neden Önemlidir? başlıklı içeriğimize göz atmanızı öneririz.

Genel
About Miato

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cart